Co naše babičky uměly…

V uspěchané moderní době se lidé stále více vracejí k tradičním vyzkoušeným postupům, které umožňují žít i dnes v „bio“ prostředí s respektem vůči přírodě a dopřát si kvalitní domácí potraviny nebo spotřební věci nezatížené umělou chemickou výrobou. Postupy a recepty našich předků budou inspirovat nejen diváky vyznávající moderní ekologický životní styl, well fare, fare trade, ale stále více i „běžného“ občana České republiky. V dokumentárním lifestylovém magazínu bude divácky přístupnou formou ukázáno, jak naši předci dokázali využít všechno, co jim příroda nabízela. Tématem bude například starý způsob chování prasete, jeho šetrné usmrcení a následné využití téměř všech jeho částí nebo tradiční zpracování ovocných pálenek ze slív, hrušek nebo meruněk. Jedním z hlavních témat bude, jak se dá moderní život skloubit s historickou tradicí. Divák se tak třeba dozví, jak si zřídit zahrádku v květináči na balkóně. Zdroj: Česká televize