Abych znala tvé potřeby, věděla co tě zajímá a co ti mohu nabídnout, používám na svém webu cookies. Mrkni se na další informace, nebo mi rovnou dej svůj souhlas s jejich využitím. Za odměnu ti nabídnu jen to nejlepší :-)

 Souhlasím    Další informace

Ano, šéfe!

Ano, šéfe! Jsme tu proto, abyste v hospodách nejedli blafy! Quo vadis, česká gastronomie? Televizní obrazovky opanovaly cooking show, které učí diváky zrychlit, zkultivovat a zpestřit si domácí vaření. Kam se ale posunula profesionální gastronomie? Většina lidí by se vsadila, že se veřejné stravování zlepšilo. I tak ale první michelinskou hvězdičku oslavili čeští gurmáni teprve v roce 2008. Dlouhé a nepřehledné jídelní lístky však nevypovídají nic o kvalitě jídla a čerstvosti surovin, standardní zeleninová obloha má často zachránit zmatek na talíři. Hodně restaurací ani neví, jakou kuchyni vlastně vaří; snaha o větší pestrost nabízených jídel téměř vytlačila tradiční pokrmy. Přitom většina lidí, když vyjede za hranice, ráda okusí místní speciality – tento gastronomický zážitek k cestování patří. Někdy to vypadá, jako by z české kuchyně u nás zbyla jen svíčková, kachna, řízek a guláš. A to je škoda. Že to jde, dokládá zvýšený zájem o kvalitní podniky, které už našly svoji tvář. Začíná to pořádkem v kuchyni a končí obsluhou. Ve hře jsou ale i ceny; kvalitní, čerstvé a bio suroviny nejsou za babku. Řada Čechů si stále ještě jistě řekne – vždyť je to jen jídlo. Jenže jídlo je palivo a také vrcholný požitek. Podle toho, co dodáváme našemu tělu, pracuje, a podle toho, jak a v jakém prostředí se stravujeme, vypadá i náš život. A to vůbec není málo… Zcela nový pořad o české gastronomii si klade nemalé cíle. Chce pozvednout tento velmi riskantní obor, pomoci nevýdělečným nebo krachujícím podnikům a samozřejmě zaujmout a pobavit diváky. A o osobitý humor skutečně není nouze. Lidé před obrazovkou budou zvědaví, jak se s problémy profesionálů vypořádá skutečný mistr, šéfkuchař Zdeněk Pohlreich z Café Imperial. V každém dílu přijde za Zdeňkem Pohlreichem majitel restaurace v nesnázích a požádá ho o pomoc. Šéfkuchař si vyslechne konkrétní podnikatelský záměr a pak musí na místě během týdne zjistit, kde je zakopaný pes. Proč podnik nevydělává, proč v něm hostům nechutná a proč se tam nevracejí? Zdeněk Pohlreich navrhne nové menu, v kuchyni, kde nikoho nešetří, udělá pořádek a naučí kuchaře a jeho pomocníky připravovat kvalitnější pokrmy. A to vše svým velmi osobitým způsobem. Po měsíci se do restaurace vracíme – ale se skrytou kamerou a špehem, kterého majitel ani personál neznají. Tímto „špehem“ je například i Roman Vaněk, šéf Pražského kulinářského institutu. Zdeněk Pohlreich pak na závěr rozhodne, jestli podniku udělí své doporučení. Toto doporučení pořadu Ano, šéfe! pak budete moci vídat v českých restauracích, které se tohoto zcela nového projektu zúčastnily. Pořad je plný zajímavých rad pro diváky a vlastně pro všechny, kteří chodí jíst do hospod a restaurací. Je také plný emocí, protože kritika a nezbytné nepopulární změny v provozu problematického podniku se bez vzrušených reakcí, vyhrocených scén a ostrých slovních přestřelek neobejdou. Možná si hýčkáte sen o útulné hospůdce a před obrazovkou Televize Prima u zcela reálného pořadu Ano, šéfe! získáte cenné informace o tom, čeho se vyvarovat a na co si dát pozor. A v neposlední řadě se u něj i zasmějete. Oficiální text distributora.